Het nieuwe jaar in met nieuwe energie

Het nieuwe jaar in met nieuwe energie

Namens het bestuur van Grootouders voor het Klimaat wens ik u allereerst een gezond, vredig en duurzaam 2024 en veel energie om mee te helpen onze doelstelling van een leefbare toekomst voor alle kleinkinderen te bereiken.

We zijn nog in afwachting van wat er politiek staat te gebeuren na de Tweede Kamer verkiezingen van november, maar het zou zo maar kunnen dat er een kabinet komt dat klimaatbeleid geen hoge prioriteit geeft en zelfs bestaand klimaatbeleid zal willen afzwakken. Dat willen we natuurlijk tot elke prijs voorkomen.

Drie miljoen grootouders

We gaan daarom met nieuwe energie aan de slag om onze beweging te laten groeien, want dan zal er beter naar ons worden geluisterd. Twee derde van de bevolking maakt zich zorgen over klimaatverandering. Daar zit zeker een groot deel van de ca 3 miljoen grootouders in Nederland bij. Wij zijn bij uitstek in de positie om die mensen aan ons te binden en ze te activeren om onze boodschap uit te dragen. Door ons sterk groeiend aantal lokale en regionale groepen kunnen wij op steeds meer plekken zichtbaar zijn en invloed uitoefenen.

In de landelijke politiek mag er dan misschien weinig ruimte zijn voor aanscherping van het klimaatbeleid, toch denken wij dat de brede steun onder de bevolking en de uitspraken van veel partijen over het belang van een krachtige aanpak van klimaatverandering kansen bieden om het huidige klimaatbeleid te continueren en op onderdelen te versterken. Daar gaan we ons uiterste best voor doen.

Extra inzet nodig!

Daarbij hebben we uw hulp en inzet hard voor nodig. Velen van u hebben gehoor gegeven aan onze december donatie-actie. Dank daarvoor. We waarderen ook zeer de inzet van een toenemend aantal actieve vrijwilligers. Toch zijn we op zoek naar extra mensen die onze activiteiten met hun tijd en inzet willen helpen uitvoeren. Kijk daarvoor op onze vacaturepagina.

Laten we ons dit jaar extra inzetten voor de kleinkinderen!

Namens het bestuur van Grootouders voor het Klimaat

Corina van Arnhem, voorzitter

Deel
Deel

Lees andere artikelen

5 juli 2024
11 juni 2024
Wilgen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van de biodiversiteit, zo valt te lezen in een artikel in...
23 december 2023
Bericht uit Baexem over het Voedselbos Leuker 1818  Hoe gaat het nu in ons voedselbos? Een buizerd heeft een mooi...
Ga naar de inhoud