Arie Bijl (77) woont in ‘s Hertogenbosch en heeft 2 kleinkinderen. In zijn werkzame leven was hij econoom en milieueconoom. In 2018 sloot hij zich aan bij Grootouders voor het Klimaat.

Omdat deelname aan de Plein- demonstraties in Den Haag vanuit zijn woonplaats vanwege de afstand bezwaarlijk was besloot hij in 2019 tot oprichting van een lokale afdeling. Sindsdien staat Arie met een groepje grootouders om de week met spandoek en flyers in de binnenstad van Den Bosch. Daar gaan zij in gesprek met passanten.

Inmiddels hebben de Bossche grootouders zich aangesloten bij de lokale KlimaatCoalitie en zijn er geregeld contacten met lokale politici. Arie spreekt elke maand in bij de gemeenteraad en neemt altijd een globe mee. Hij geeft lezingen en neemt deel aan het tweemaandelijks gesprek met de Wethouder Klimaat.

Grootste zorg voor Arie is de aarde leefbaar te houden en niet alleen voor het rijke westen. Zijn grootste wens is een krachtig mondiaal, nationaal en gemeentelijk overheidsbeleid voor een leefbare aarde.
Op 22 april, World Earth Day, nam Arie Bijl, oprichter van de lokale groep in Den Bosch, een bijzonder boek in ontvangst. Het verslag is hier te lezen.

Arie Bijl

Meer actieve grootouders

Ga naar de inhoud