Carien Dagnelie, woonachtig in Rotterdam, heeft drie kinderen en 2 kleinkinderen van resp. 3 en bijna 1 jaar. In haar werkzame leven als huisarts was zij – en is zij ook nu nog – betrokken bij “Artsen voor Vrede” vanwege haar zorg om kernwapens. De huidige oorlog in Oekraïne versterkt deze zorg. Bovendien gaat het geld nu naar wapens in plaats van naar klimaat.

Kennismaking met Grootouders voor het Klimaat
Toen Carien vorig jaar met pensioen ging viel haar oog op een artikel waarin de naam van Grootouder voor het Klimaat viel. Dat was precies op het juiste moment. De inspiratiedag in Utrecht (september 2022) was haar eerste kennismaking. Gevolgd door een Pleindemonstratie tijdens een flinke plensbui bij het Ministerie voor Economische Zaken en Klimaat in Den Haag. Dat had wel wat.

Ergernis en hoop
Carien ergert zich aan o.m. bezorgers, plastic verpakkingen en veel te goedkope vliegtickets.
Maar liever richt zij zich op hoop. Hoop op “de-growth”. Hoop dat het inzicht groeit dat we het concept van eindeloze groei moeten vervangen door het concept van “ont-groeien”.
Momenteel leest zij het “Klimaatboek” van Greta Thunberg, heel inspirerend. “Iedereen zou dit boek moeten lezen”, zegt ze.

Lokale groep Rotterdam
Carien nam onlangs het initiatief voor een bijeenkomst van grootouders in Rotterdam. De ontmoeting met 9 gelijkgezinde grootouders werd door ieder als heel plezierig ervaren. Geïnteresseerde grootouders uit Rotterdam kunnen zich melden via het contactformulier.

Carien Dagnelie

Meer actieve grootouders

Ga naar de inhoud