Margriet Goddijn (77), woonachtig in Amsterdam, is oma van 2 kleinkinderen. In haar werkzame leven was zij docente aan de Hogeschool Amsterdam.

Tijdens een bijeenkomst met gepensioneerde collega’s kreeg zij een ansichtkaart van Grootouders voor het Klimaat aangereikt. Het verhaal van de grootouders en hun zorg om de toekomst van hun kleinkinderen sprak haar aan.

Sinds 2018 maakt Margriet deel uit van de Kerngroep. Van daaruit raakte Margriet betrokken bij een veelheid aan activiteiten. Zij is contactpersoon voor de werkgroep Groen Pensioen, die zich momenteel richt op pensioenfonds Zorg en Welzijn met een pleidooi voor het fossielvrij beleggen.

Samen met andere grootouders organiseerde zij de verkiezing van het beste Kinderklimaatboek 2022. De coördinatie van de lokale groepen is in haar handen en in haar woonplaats Amsterdam is ze onlangs gestart met een lokale groep grootouders.

In de Dominicuskerk, waartoe zij behoort, speelt de zorg om de gevolgen van klimaatverandering een grote rol. Daar is ze betrokken bij de maandelijkse Klimaatwake.

Het credo van Margriet: doe wat, als is het klein, durf senior te zijn en durf fouten te maken!

Margriet Goddijn

Meer actieve grootouders

Ga naar de inhoud