In gesprek met de politiek

In gesprek met de politiek

We beïnvloeden de politiek door gesprekken met en brieven aan politici en door ons Manifest

Wil je een bijdrage leveren?
Sluit je aan bij de werkgroep politiek.

Tweede Kamer Plenair

Grootouders benaderen de Politiek

Grootouders voor het Klimaat schrijven brieven aan politici en opiniestukken in dagbladen. Soms krijgen we spreektijd in Kamercommissies. Deze acties worden gecoördineerd in de werkgroep Politiek.

Rond de Tweede Kamerverkiezingen en de Kabinetsformatie waren er vele acties. Deze staan samen met brieven uit de jaren vóór 2021 op deze pagina Brieven en artikelen gericht aan de Politiek.

In gesprek met politici tijdens pleinbijeenkomsten

Tijdens de Pleinbijeenkomsten gaan we graag in gesprek met politici van elke politieke kleur.
Wij willen daarmee bereiken dat de bestuurders van ons land, net als wij, de urgentie voelen van de drastische maatregelen die zij zullen moeten nemen, om een leefbare aarde voor onze kleinkinderen te realiseren.

Daarbij hebben we steeds oog voor de mogelijke oplossingen. Het sluiten van de kolencentrales, het dichtdraaien van de gaskraan, de toekomstbestendige landbouw en zo meer.
We vertegenwoordigen alle kleinkinderen als we onze politici uitdagen tot actie en oproepen tot moedig optreden.

We hebben ons manifest in de afgelopen jaren al aan veel politici overhandigd, zoals Sybrand Buma (CDA), ministers Henk Kamp en Eric Wiebes (VVD), Carla Dik-Faber (CU), Marianne Thieme (PvdD), Stientje van Veldhoven (D66), Jesse Klaver (GL) en Liesbeth van Tongeren (GL), Henk Krol (50+),  Harry van Bommel (SP) en vele anderen. Zie de hele lijst met gasten

Nu de Tweede Kamer tijdelijk vergadert in het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg, houden we de Pleinbijeenkomsten op het Anna van Buerenplein naast Den Haag Centraal.

Kijk in de Agenda op welke datum we weer bijeenkomen.

Tijd: 14.00 – 15.00 uur

Kaart Met Route Anna Van Buerenplein
Route Anna Van Buerenplein

Lokale politiek: Grootouders spreken in bij Gemeente of Provincie

Als Grootouder voor het Klimaat heb je een boodschap: je maakt je zorgen over de toekomst van de kleinkinderen.

Dat is een sterke boodschap die indruk maakt op gemeenteraadsleden en statenleden. Zeker als iemand vanuit de eigen gemeente of provincie spreekt.

Om invloed uit te oefenen, spreken  Grootouders voor het Klimaat regelmatig in in hun gemeente of provincie. Kijk voor voorbeelden op de pagina’s van de lokale groepen.

Ik heb een vraag of wil meehelpen

Heb je een vraag of wil je meehelpen, schrijf een bericht op ons Contactformulier.

Ga naar de inhoud