De Toekomststoel

De Toekomststoel

Het verhaal

De Toekomststoel is een idee van onze ambassadeur Jan Terlouw, dat al eerder in verschillende vormen uiting heeft gekregen. In september 2022 heeft Grootouders voor het Klimaat het idee geadopteerd met als slogan: Voor een leefbare aarde voor alle kleinkinderen.

Toekomststoel

Overal waar belangrijke besluiten worden genomen moeten de gevolgen voor volgende generaties duidelijk zijn. Grootouders voor het Klimaat wil deze Toekomststoel daarom naar zoveel mogelijke vergaderkamers laten brengen. Niet alleen naar politieke organen zoals de Tweede KamerProvinciale Staten, Gemeenteraden en Waterschappen. Maar ook naar vervuilende bedrijven als Shell en zo veel mogelijk andere ondernemingen en organisaties.

Hartverwarmend is dat organisaties zelf de Toekomststoel bestellen, zoals de Nationale Politie heeft gedaan. Ze halen zo een symbool binnen om de rechten van de toekomstige generaties in het oog te houden.

Podium

De Toekomststoel van de Grootouders van het Klimaat pronkte op het podium van het Gala van een Krachtig Klimaat, waar Jan Terlouw vertelde over de missie van de stoel: besluiten in vergaderkamers mogen niet schadelijk zijn voor volgende generaties. Presentator Helga van Leur koos een plekje naast de Toekomststoel, want de stoel vertegenwoordigt de stem van toekomstige generaties. Voorzitter Aniek Moonen van de Jonge Klimaat Beweging hoorde het met instemming aan.

Gala Klimaat 30

Bestel zelf de Toekomststoel

en ga met hem aan de wandel naar de strategische plekken, waar belangrijke besluiten worden genomen. Maak je (voormalige) werkgever enthousiast, je (ex-)collega’s. Geef hem cadeau! De Toekomststoel is inmiddels beschikbaar in verschillende formaten.
Vul het formulier in en hij wordt bezorgd.

Wat kun jij doen?

Grootouders Voor Het Klimaat

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je in.
Ga naar de inhoud